De omgeving

In het Zuid-Oostelijke deel van de Bourgogne ligt het departement Saône et Loire. 
In dit departement ligt de Bresse Bourguignon een minder bekend gebied van Frankrijk.` 
Dit is echter ten onrechte want de Bresse Bourguignon heeft de vakantieganger zeer veel te bieden op het gebied van cultuur, gastronomie, ruimte en rust. 
Aan de oostkant vindt men de Jura en Zwitserland ligt slechts een uurtje rijden hiervandaan. 
In dit nog echte stukje Frankrijk bevindt zich onze chambres d'hôtes  “Masse-Libre” op ca. 20 min. van de “Route du Soleil. 

Wat heeft de omgeving U te bieden ? 

Op cultureel gebied een aantal ecomusea  waarvan de dichtstbijzijnde in Pierre de Bresse op 4 km van ons huis vandaan. Verder zijn er de historische steden met allen hun eigen bezienswaardigheden in een straal van 45 min. t.w. wijnstad Beaune met vele gerenommeerde domaines, het beroemde "Hôtel Dieu" en een zeer gezellig oud centrum met vele winkels en terrasjes. 
Ook in Dôle, binnen 30 min. bereikbaar, is genoeg te beleven op zowel cultureel als gastronomisch gebied alsook heel veel leuke winkeltjes en terrasjes. 
Chalon sur Saône is een zeer mooie oude stad  waardoor de Saône traag meandert en  waar in de zomer grote cruiseschepen aanmeren. 
Niet te vergeten  Louhans met zijn  157 arcadebogen en bijna even zovele winkeltjes.
ecomusee Pierre de Bresse Lons louhans arcade 
 

Op sportief gebied  beschikt La Chapelle Saint Sauveur sinds 2007 over het eerste ecologische watergebeuren in Frankrijk waar heerlijk gezwommen, gespeeld en gezond kan worden. 
ecologisch zwemmeer  druivenpluk  hooi 

Op de Doubs een prachtige rivier op 10 min. afstand  kan gekanoëd, gekajakt en gevist worden. Verder leent de omgeving zich uitstekend voor talloze fiets- en wandel kilometers met of zonder routekaart. 
Wij beschikken over een arsenaal aan kaarten met even zoveel wandel- en fietsroutes die voor U klaarliggen. 
Heeft U in dit alles geen zin dan kunt U in alle rust genieten van een goed boek op één van onze zitjes in de zon of heerlijk in de schaduw van onze prachtige oude bomen.
zitje zonneweide  zicht vanaf cabane  kampvuur 


Zie ook onze pagina "filmpresentatie"
Carry & Karel | "Masse-Libre"
1401 Rue de Chavenne
71310 La Chapelle Saint Sauveur
France
Logo-Zoover-Awards-135
Tel.: 0033(0)385745927
info@masse-libre.eu

GPS: N”46^51’610” - O/E”5^17’626”